NYHET

Pressmeddelande:Valet är över, nu fortsätter vi arbetet för sammanhållningen i EU.

Exempelbild

När valresultatet till Europaparlamentet nu står klart kan Socialdemokraterna i Norrbotten se tillbaka på ett bra val och glädja sig åt att man ökar ytterligare från redan Sverigeledande nivåer. Sammanhållningen i EU har stått i fokus för valrörelsen och frågor kring kriget i Ukraina, klimatet och kriminaliteten har funnits på partiets agenda. Tillsammans med Norra Sveriges unika förutsättningar och villkor.

”Det är med blandade känslor jag tagit del av valresultaten. Att högerpopulistiska och högernationalistiska partier går fram i Europa i dessa tider är både skrämmande och oroande” säger Fredrik Lundh Sammeli, distriktsordförande för länets socialdemokrater.

”Europa står inför stora utmaningar, stödet till Ukraina måste fortsätta och det stora klimatpaketet måste komma på plats. Båda frågorna är ödesfrågor som politiken måste klara av att samlas kring. Samtidigt så är det såklart otroligt roligt att se det starka stödet för oss socialdemokrater i länet och det stora stöd vi rödgröna tillsammans samlar i länet och landet” avslutar Lundh Sammeli.

En av partiets toppkandidater Isak Utsi, på plats 8 har bedrivit valrörelse i främst Norrbotten och Västerbotten denna vår och kommer under kommande 5 år ha en viktig roll som möjlig ersättare i Europaparlamentet.

”Det har varit en häftig upplevelse att vara med och driva en nationell valrörelse på detta sätt som kandidat. Vi hade såklart hoppats på ytterligare mandat samtidigt som 38,2% av rösterna i Norrbotten är ett mycket gott bevis på det starka förtroende vi har bland väljarna i länet” säger Isak Utsi, kandidat nr 8 på den socialdemokratiska valsedeln.

”Nu fortsätter jag mitt arbete för att lyfta in norra Sveriges perspektiv och utmaningar till EU, bland annat genom mina uppdrag i EU:s Regionkommitté och SKR:s EU-beredning” avslutar Isak Utsi, som är kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Lundh Sammeli, Distriktsordförande Socialdemokraterna Norrbotten

fredrik.lundh.sammeli@riksdagen.se

Isak Utsi, Kandidat i EU-valet 2024

isak@utsi.se

073 083 85 22